Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i dizalicom HYVA na zadnjem kraju

Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i dizalicom HYVA na zadnjem kraju

Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i dizalicom HYVA na zadnjem kraju

Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom
Termoizolovana nadogradnja na Kamaz 6×6 šasiji, sa jednokrilnim bočnim vratima izrađena je od izolovanih kompozitnih sendvič panela, sa 6 sedišta unutar nadogradnje presvučenih eko-kožom i sa sigurnosnim pojasevima.
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 9

Bočne strane termoizolovane nadogradnje imaju ugrađene prozore u aluminijumskom ramu sa integrisanim kliznim, šiber staklom u gornjem delu.

Na prednjoj strani nadogradnje postavljeno je jedno fiksno staklo za vizuelnu komunikaciju sa vozačem, a između dvostrukih homologovanih sedišta, na prednjoj strani postavljen je i boks (kutija za alat) sa mogućnošću otvaranja na gore.

Na krovu je ugrađen krovni lufter (šiber) prozor, dimenzija 60x70cm.

Unutar same nadogradnje sproveden je sistem za audio i video komunikaciju sa vozače, interfon iznad sedišta, zvučni razvod na sredini krova između krovnog prozora i čela nadogradnje, povezan sa audio uređajem u kabini vozila, kao i sistem za zvučno upozorenje vozača kada su vrata otvorena. Naravno tu je i Webasto uređaj sa razvodom. Od opreme u nadogradnji, postavljeni su još i protivpožarni aparat, čekić za razbijanje stakla u slučaju opasnosti i kutija prve pomoći, a na zadnjoj strani nadogradnje su ugrađena i dva radna svetla usmerena prema tovarnom sanduku iznad.

Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 6
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom - unutrasnjost 2
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom - unutrasnjost 4
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom - unutrasnjost 1
Tovarni sanduk iza nadogradnje za smeštaj putnika je sa jednodelnim, čeličnim stranicama i sa gaznom površinom od čelika.
Na prednjoj stranici sanduka, namontirana je atestirana šlep štangla za vuču vozila.
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 10
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 11

Obzirom da je na zadnjem kraju nadogradnje namontirana polužna dizalica HYVA proizvođača, čelična pomoćna šasija je prethodno ojačana za ugradnju iste. Montaži dizalice prethodila je izrada dodatnih veznih ploča kojima se povezuje glavna i pomoćna šasija.

Dizalica Hyva HB 170 ima maksimalni horizontalni hidraulični dohvat 8,64m i maksimalnu nosivost 655kg na tom dohvatu. Na desnoj strani vozila, u predelu ručno izvlačivih stabilizatora dizalice je postavljen i sanduk za alat.

Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 14
Nadogradnja za prevoz rudara sa tovarnim sandukom i Hyva dizalicom 4

Ovo je jedna od nadogradnji za prevoz rudara, koja sa ovakvim tovarnim sandukom i pouzdanom dizalicom pruža korisnicima potpunu funkcionalnost u offroad prevozu i poslu koji obavlja.

Share online