Poslovna politika

„Uniplast Serbia“, slušajući potrebe svojih kupaca predlaže rešenja, prozvodi i isporučuje proizvode na čijem kvalitetu zasniva svoje postojanje, na domaćem i okolnim tržištima, koristeći tehnologije i materijale koji su standard u proizvodnji ove vrste proizvoda, a ne ugrožavaju životnu sredinu.

Svaki problem će se smatrati reklamacijom, koju je svako dužan da otklanja, za šta je predviđen i osmišljen sistemski pristup.

Naša deviza „Ojačano iskustvom“ predstavlja težnju da firma raste jačanjem svog kadra i brendova, a proizvodi funkcionišu kao trajna vrednost kroz rad bez servisa.

Za našeg kupca to znači brz povratak investicije i produžen međuremontni period.

Samo navedeni sistem omogućava ponovljivost i sledljivost, kupcu garantuje sve što je u zahtevu navedeno, a nama povećava sigurnost radnih mesta.

Svojim aktivnostima „Uniplast Serbia“ pored zadovoljenja potreba svojih kupaca omogućava i dobar životni standard svojih zaposlenih.

Najbitnije je da se sva data obećanja realizuju sistemski i u potpunosti, a iskustva proistekla iz realizacije arhiviraju kao trajna empirijska vrednost.

Šabac, 25. 11. 2007. Osnivač preduzeća Miroslav Živanović